Események

Az Egyesület megalakulásának első évfordulója alkalmából szervezett gyűlésen számos rangos személyt köszönthettek a tagok soraik között: Joó Horti Líviát, az MNT oktatási bizottságának elnökét, Erdélyi Lenkét, a Vajdasági Pedagógiai Intézet igazgatóját, De Negri Ibolyát, az  Észak-bácskai Magyar Pedagógus Egyesület elnökét, valamint Kovács Elvira képviselőasszonyt.

Puskás János elnök visszatekintéséből kiderült, hogy a BMPE immár hetven tagot számlál és fennállásának egy éve alatt máris nagy eredmények hozott. Az Egyesületet Tehetségpontként jegyezték be és tagja let a Vajdasági Tehetségsegítő Tanácsnak is. A diákok és pedagógusok körében is egyre kedveltebbé vált Fizibusz rendkívüli fizika órai bemutatóját is megszervezték a muzslyai és a tordai általános iskolában, több mint 300 diák számára; az önkormányzat által kiírt civilszervezetek programját támogató alap segítségével Koppi-Juhász Gabriella és Lóczi Valéria német nyelvi tanárok által megszervezett –immár hagyománnyá váló- német nyelvi táborát is támogatta, valamint Bajtai Anna doktori kutatásának társfinanszírozásában is részt vett az MNT támogatásával. A Bethlen Gábor Alaptól nyert összegből laptopot vásárolt az Egyesület.

A 2012-es évben sor kerül a Tehetségpont részletes programjának kidolgozására, egy pécsi látogatásra, a bánáti magyarok művészeti vetélkedőjére és az Egyesület tagjainak, valamint a vetélkedő győzteseinek ópusztaszeri kirándulására is. Idén is megrendezésre kerül a német nyelvi tábor, magyar nyelvi tanfolyam indul és kidolgozásra kerül az angol és a nyelvápolási tábor programja is. A programok lebonyolításához szükséges anyagi fedezetet az Egyesület pályázati forrásokból tervezi beszerezni.

A meghívott vendégek támogatásuknak adtak hangot és felajánlották segítségüket az Egyesület munkájához. Joó Horti Lívia beszámolt az MNT által nyújtott lehetőségekről, beszélt a beiskolázási kampány fontosságáról, az ösztöndíj programokról, a tavalyi év kisérettségi és a legutóbbi nemzetközi PISA-mérés eredményeiről. Erdélyi Lenke az újvidéki beiskolázási programot és módszereket ismertette és felajánlotta a Vajdasági Pedagógiai Intézet segítségét a hamarosan aktuálissá váló hasonló program lebonyolításához Nagybecskereken.

Az Egyesület taggyűlései rendkívül hasznos alkalmak az oktatásban dolgozók számára, hiszen kapcsolatok jönnek létre különböző intézmények között, nagy mértékű információ- és ötletcserére kerül sor, közösen, az eddig elszigetelten működő iskolák immár regionális szinten tudnak tervezni és fejlődni.

Bajtai Anna

Nézze meg...

Találkozzunk itt is!

 

TÁMOGATÓINKNémet nyelvi tábor

A tábor célja, hogy a tanulók a nyári szünidőben aktívan szórakozzanak, vagyis hogy a szórakozás mellet gyarapítsák tudásukat német nyelvből.

Olvasson többet...

LogIQai tanulótábor

Nemzeti tehetségpont-Magyar Tehetsgésegitő Szervezetek Szövetsége támogatásával az idén első alkalommal szervezett a bánáti magyar iskolák tehetséges felsős tanulói részére nyári foglalkozást.

Olvasson többet...

Muzslyán járt a Fizibusz

Füstölgő sapka, magasba szökő dugó, égnek álló haj – mindez a fizika népszerűsítése érdekében. Muzslyán láthatták ma ezeket a jelenségeket
Olvasson többet...

Joomla templates by Joomlashine